artikel

Tzatziki

Horeca

Ingrediënten :1 komkommer 1 eetlepel zout 150 g magere kwark ¾ dl garderoom 1 theelepel citroensap 1 theelepel olijfolie 2 teentjes knoflook 2 eetlepels fijngesneden dille peper zout Bereiding:Schil de komkommer met een dunschiller. Rasp de komkommer grof en meng er een eetlepel zout door. Schep de geraspte komkommer in een zeef en hang deze […]

Tzatziki

Ingrediënten :
1 komkommer
1 eetlepel zout
150 g magere kwark ¾
dl garderoom
1 theelepel citroensap
1 theelepel olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden dille
peper
zout

Bereiding:
Schil de komkommer met een dunschiller. Rasp de komkommer grof en meng er een eetlepel zout door. Schep de geraspte komkommer in een zeef en hang deze boven een kom. Dek de zeef af met plastic folie en leg er een zwaar gewicht op. Zet de komkommer 30 minuten koel weg. Het zout onttrekt vocht aan de komkommer. Maak intussen de saus. In een kom de garderoom stijfkloppen en vermengen met de kwark. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven de saus. Voeg citroensap, olijfolie en dille toe. Spoel de geraspte komkommer af onder de kraan en laat de groente goed uitlekken. Meng de komkommer door de saus. Maak de tzatziki op smaak met zou en peper. Serveer met knapperige rauwe groenten en eventueel stokbrood.

Reageer op dit artikel