artikel

Van het varken

Horeca

Van het varken

Van het varken

Van het varken is bijzonder. Het is een kookboek, maar ook een boek dat veel méér vertelt over het varken. En over de mensen die met liefde met varkens werken – ze houden, fokken en ambachtelijk verwerken tot allerlei heerlijkheden. Met 150 eenvoudige en originele recepten voor worstjes, terrines, patés en stoofpotjes.

368 pagina’s, gebonden, 21 x 28 cm, geheel in kleur

Prijs : € 29,95

Bestellen>>>

Ode aan het varken

Steeds meer topkoks ontdekken varkensvlees dankzij het toenemende regionale aanbod. In Frankrijk, in de Ardèche om precies te zijn, weten ze hoe je ham, worst en nog veel meer van het varken maakt. Chef-kok Stéphane Reynaud is opgegroeid met het ambacht van slager, omdat zijn opa er één was. Hij schrijft erover in Van het varken. Naast een scala aan recepten ook verhalen en foto’s van karakteristieke varkensvleesverwerkers. Het boek is leuk vormgegeven en voorzien van grappige varkenstekeningen. Ook handig: achterin zijn de recepten gerangschikt per deel (ham, keel, lever.) Het boek is een ode aan het varken, en wat culinair mogelijk is met bijna alle delen van dit dier.

(Recensie MissetHoreca 1 d.d. 05-01-2007)

Reageer op dit artikel