artikel

Venkel en koriander

Horeca

Een Zuid-Afrikaans gezegde luidt: ‘Vinkel en koljander die een is soos die ander’. Dat zegt men als twee dingen of twee mensen op een positieve manier met elkaar te vergelijken zijn. Dat wil niet zeggen dat venkel en koriander qua smaak ook maar enigszins zijn te vergelijken, maar wel wat smaakwaardering betreft.

Venkel en koriander

Ingrediënten
lamsrack:
700 g lamsrack
peper
koriander
venkelsalade:
250 g venkel
1 ui
15 ml venkelzaad
150 g suiker
250 ml azijn
125 ml olie
125 ml water
2 ml gemalen peper
3 ml zout

Bereiding
Wrijf de lamsracks in met veel koriander en wat peper. Grilleer het vlees aan alle kanten in een hete grilpan en plaats het vervolgens gedurende 10 minuten in de oven bij 160°C. Laat het een paar minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Venkelsalade: Snijd de venkel en de ui zo fijn mogelijk en meng ze daarna goed. Breng de overige bestanddelen aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet dit mengsel over de venkel en uien. Laat de salade afkoelen en zet hem gedurende 24 uur afgedekt in de koeling. Voor gebruik goed laten uitlekken.

Reageer op dit artikel