artikel

Verantwoord zondigen

Horeca

Knapperig, kruidig, kleurrijk en caloriearm. Eten moet gezond zijn, er gezond uitzien en gezond aanvoelen. Nieuw is dat we ons een zoete zonde permitteren. Tegenover de dagelijkse portie rauwkost staat een luxe verwennerij. Geen grote punt taart, maar een geraffineerd zoetigheidje. ‘In’ is verder alles met etno, eko en regio.

Verantwoord zondigen

De Top-15 stijgers
1 Salades +162
2 Fingerfood +135
3 Deegwaren/pasta +130
4 Streekgerechten +122
5 Gevogelte +121
6 Fruitgerechten +114
7 Groenten +112
8 Vis/zeevruchten +100
9 Vegetarisch + 98
10 Italiaans +97
11 Steaks +89
12 Aziatische keuken +74
13 Roomijs +74
14 Eko +72
15 Voorgerechten +67

De vijf sterkste dalers
1 Wild -36
2 Worst -30
3 Eigerechten -27
4 Lamsvlees -19
5 Gehakt -16

In
Verse groente- en fruitdrinks in allerlei combinaties uit de sapcentrifuge, deeggerechten met vetarme sauzen, fruitdesserts, miniatuurtjes, wokken, frontcooking, caesar salad, vetarm frituren, huisgemaakte pasta, pizza, noedels, cherrytomaatjes, vis en zeevruchten, krokant frituurdeeg met kruidige groenten, tapas, antipasti, vitamines, geraffineerde desserts, roomijs, citroengras, koriander, rundvlees, gevogelte, exotische vruchten, tempuradeeg, ekokeuken, etnokeuken.

Uit
Kruidenboter, alle soorten roomboter, slagroom, zware dressings, wild, bittere tonen in sla (radicchio, witlof), conserveringsmiddelen, salades/groenten uit pot of blik, alles wat zwaar, vet en machtig is, grote onhandelbare porties, saaie en onaantrekkelijk belegde broodjes, goulash, slagroomtaarten, gebraad, lam, eigerechten, worst, soepen, gebraad.

Reageer op dit artikel