artikel

Verborgen betekenissen

Horeca

Thee is omringd met rituelen. Door de geschiedenis heen werd thee gebruikt om de toekomst te onthullen en als indicator voor iemands sociale achtergrond, ambities en intenties.

Verborgen betekenissen

Tassiologie

De toekomst lezen in theeblaadjes die overgebleven zijn in je kopje. Dat is tassiologie. De lezer interpreteert de vormen en patronen van de theeblaadjes. Schenk de thee zonder zeefje in een kopje en laat de persoon om wie het gaat de thee drinken tot het kopje bijna leeg. Draai het vocht rond: drie keer met de klok mee en drie keer tegen de klok in. Giet vervolgens het vocht weg en bestudeer het patroon of de vorm van de in het kopje achtergebleven theeblaadjes.

19e Eeuw

Thee speelde in de 19e eeuw een grote rol in de hogere kringen. De wijze waarop thee werd gezet en geserveerd was van groot belang. Ware bedoelingen van de persoon in kwestie konden eruit worden afgelezen. Als de thee zo in het kopje werd geschonken dat er een schuimlaagje op kwam dan wist de ander dat er een liefdesbrief of een kus in aantocht was.

Reageer op dit artikel