artikel

Verrassingspakketje met makreel en fijne groente

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 gestoomde makreel (ca. 400 g)
 • 2 jonge aardappelen
 • 150 g haricots verts
 • 2 kleine tomaten
 • 2 bosuitjes
 • 4 takjes verse tijm
 • 3 eetlepels medium dry sherry
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 bekertje Griekse yoghurt (150 ml) of zure room (125ml)
 • 2 eetlepels grove mosterd
 • zout, peper
Verrassingspakketje met makreel en fijne groente

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de puntjes van de haricots verts.

Kook de plakjes aardappel en de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Trek het vel van de makreel en verdeel het visvlees in stukjes.

Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden. Leg hierop de haricots verts, de makreel, de tomaten en de uiringetjes. Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht. Zet de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar worden.

Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt of zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de pakketjes op 2 borden, vouw ze open en geef het sausje erbij.

Reageer op dit artikel