artikel

Verwennebruudsje

Horeca

Verwennebruudsje is een typisch regionaal Limburgs gerecht. Eigenlijk is het gewoon brood dat wordt opgekrikt met een eitje en een scheutje melk. Dien het eens op als een dessert en maak er een leuke brioche van, opgesiert met zomervruchten.

Verwennebruudsje

Ingrediënten
brioche:
460 g bloem
5 eieren
125 g boter
17 g gist
8 g zout
overig:
0,5 bakje aalbessen
0,5 bakje bosbessen
0,5 bakje aardbeien
2 kiwi’s
12 phisalisbessen
3 eieren
25 cc volle melk
geklaarde boter
amandelschaafsel
poedersuiker

Bereiding
Meng de bloem met de eieren, het zout en de boter en sla er een deeg van. Los de gist op in een klein beetje lauw water. Meng het water met de gist ook door de massa en laat het deeg onder een vochtige doek 2 uur rusten op een vochtig warme plaats.

Sla het deeg nog eens uit zodat de aanwezige lucht kan ontsnappen. Bol het deeg op, leg het in een beboterde broodvorm en laat het 45 minuten rijzen. Strijk de brioche bovenop in met wat eigeel en bak hem af op 200_C.

Serveren: snijd van de brioche tranches en haal deze door een mengsel van ei en melk. Bak de tranches in geklaarde boter mooi goudgeel en plaats ze op keukenpapier. Leg de gebakken briochetranches op de borden en versier ze met het zomerfruit. Strooi er wat gebruneerd amandelschaafsel over en bestrooi als laatste de borden met poedersuiker.

Reageer op dit artikel