artikel

Vijf trendwerelden vol inspiratie op Horecava 2008

Horeca

De Horecava krijgt een nieuw gezicht. Op de komende editie staan vijf ´werelden´, elk gericht op hun eigen doelgroep. MARKT, N8LEVEN, HOTEL, STRAND en L.A.B. bieden de laatste trends voor restaurants, het uitgaansleven, hotels, trendy (seizoens-)horeca en bar/clubs. Ieder evenement biedt in een bijzondere ambiance volop demonstraties, presentaties, innovatieve producten en netwerkmomenten.

Vijf trendwerelden vol inspiratie op Horecava 2008

Ieder evenement biedt in een bijzondere ambiance volop demonstraties, presentaties, innovatieve producten en netwerkmomenten. Bovendien krijgt het Nationaal Kampioenschap Horeca een vernieuwd wedstrijdpodium zodat bezoekers nog meer kunnen opsteken van hun wedijverende collega’s. Met de nieuwe opzet biedt de Horecava iedere bezoeker inspiratie voor zijn of haar vak. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.horecava.nl. Horecava 2008 vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2008 in Amsterdam RAI.

Naast al deze presentaties zijn er zo’n 600 exposanten, duizenden producten en vele noviteiten op de beursvloer te vinden. Daarmee biedt Horecava 2008 een totaaloverzicht van producten en services voor horeca, grootkeuken en catering. Het nieuwe gezicht van Horecava is merkbaar bij grote bedrijven als brouwerijen en gedistilleerd merken die niet meer staan met een ´traditionele´ stand, maar kiezen voor beleving rondom hun product in één van de vijf werelden.

Smaken centraal op MARKT

Speciaal voor iedereen die met food te maken heeft, is er de MARKT. Op dit sfeervolle marktplein staan tientallen marktkraampjes met bijzondere verse delicatessen uit binnen- en buitenland. Dat zijn zowel traditionele, ambachtelijke als innovatieve producten. In het MARKT-Restaurant kunnen bezoekers hun smaakpapillen laten prikkelen. Het wedstrijdteam van Koksgilde Amsterdam kookt inspirerende gerechten van de ingrediënten die van de MARKT komen.

Uitgaan op het N8LEVEN

Het nachtleven verkennen kan op de nieuwe ‘wereld’ voor cafés en discotheken. Met presentaties, demonstraties en amusement in de gezellige bruine kroeg of op de flitsende discovloer. Een grote inspirerende ‘Black Box’ biedt 56-meter aan bars en onderdak aan technologische ontwikkelingen voor beeld en geluid, drank, inrichting, SMS-diensten en alle andere producten en diensten voor het uitgaans-circuit. Op de discovloer komen serieuze onderwerpen aan de orde zoals narrow-casting, non-smokingbeleid en een debat tussen clubeigenaren. Iedere dag is er als afsluiting een spetterende act met DJ’s en artiesten.

HOTEL: platform voor hoteliers

Een heus hotel met receptie, lobby, hotelkamers, lounges en VIP¬-rooms is dé ontmoetingsplek voor hoteliers op de Horecava. Het HOTEL Theater in de lobby presenteert op ludieke wijze de nieuwste producten voor de hospitality industrie. Op de 1e verdieping zijn modelhotelkamers te zien, ingericht door exposanten. In de lobby is informatie over bedrijfsvoering van hotels te vinden. Tot slot is er iedere middag in de HOTEL Lounge de Horecava Hotello Top. Met thema´s als nieuwe hotelformules en vrouwen aan de top is er voor iedere hotelier een interessante middag. Met HOTEL krijgen hoteliers voor het eerst een eigen platform op de beursvloer.

Zelf aan de slag in L.A.B.

De metershoge, fraai uitgelichte cocons bieden beleving voor bezoekers van bars en clubs. Bezoekers kunnen hier zelf interactief de nieuwste producten uitproberen. Iedere dag is er op het podium bartenderles van de Showshakers waar het publiek zelf aan de slag gaat. Wie de kunst eerst af wil kijken, kan bij topbartenders van de Bols Bartenders Academy de kneepjes van het vak leren.

Productinnovaties op STRAND

De trendy (seizoens-)horeca kan met zijn voeten in het zand ideeën opdoen voor het nieuwe strandseizoen. Hier kun je in de houten cabañas mixen met frisdrank, de nieuwste ijssmaken proeven en het nieuwste loungemeubilair uitproberen. Het podiumprogramma met exposantenworkshops sluit iedere dag af met een tropische verrassing. Als trendsetter is STRAND dé plek voor de presentatie van alle genomineerden voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs is bestemd voor de beste innovatie in de branche in de categorieën Food & Beverage, Equipment, Interior & Design en Services. De onafhankelijke jury bestaande uit ondernemers, horeca-adviseurs en journalisten maakt op maandag de winnaars bekend.

Reageer op dit artikel