artikel

Vijfde hotelmanagement diner in IJmuiden

Horeca

IJMUIDEN – Op vrijdag 6 april wordt het jaarlijkse Hotelmanagement Diner gehouden, een initiatief van Misset Horeca, LAgroup Leisure & Arts Consulting en Koninklijk Horeca Nederland, sector hotels. Het evenement staat dit jaar volledig in het teken van personeel. De organisatoren stellen zich ten doel de deelnemers vakinhoudelijk te boeien en hen een verrassende avond te bezorgen.

Vijfde hotelmanagement diner in IJmuiden

Het thema voor de vijfde editie luidt: ‘Ja, ik wil een boeiende werkgever!’ Inhakend op het huidige personeelsgebrek worden de resultaten van twee onderzoeken gepresenteerd. Het eerste onderzoek is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Het geeft antwoord op de vraag hoe concurrerend de hotellerie is op het gebied van onder meer arbeidsvoorwaarden in vergelijking met zes andere branches als de IT-sector, het bankwezen en de zorgsector. Deze ‘benchmark’ geeft voor het eerst inzicht in de aantrekkelijkheid van de hotellerie als werkgever.

Favoriete hotelmerken
Een tweede onderzoek wordt uitgevoerd door Lagroup Leisure & Arts Consulting uit Amsterdam. Het richt zich op de werknemers. Er worden meningen gepeild onder potentiële toetreders tot de arbeidsmarkt, mensen die momenteel werkzaam zijn in de hotellerie en uittreders. Wat voor eisen stellen zij aan een werkgever? Wat zijn de redenen om over te stappen naar een andere branche? En wat zijn de favoriete hotelmerken om voor te werken? Aan de hand van stellingen zal vervolgens aan tafel gediscussieerd worden onder leiding van gerenommeerde voorzitters. De deelnemers krijgen een viergangendiner voorgeschoteld.

Duinen
De locatie is de hoogste etage van het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach, met uitzicht over zee, duinen en jachthaven. Een rondleiding door dit viersterrencomplex, onderdeel van Scandic, behoort tot het programma. De medewerkers van het hotel, die speciaal getraind worden, zullen op verrassende wijze het thema van de avond ondersteunen. Een projectgroep van elf mensen zorgt voor de organisatie. Naast Misset Horeca, KHN, LAgroup en Scandic zijn de adviesbureaus Head en Trainmark betrokken bij het diner.

Aanmelden
Het Hotelmanagement Diner is bedoeld voor general managers, human resources managers, directeuren/eigenaren van hotels en anderen die een leidinggevende functie bekleden binnen de hotellerie. Het diner staat niet open voor leveranciers aan de horeca, uitgezonderd de sponsoren van het diner. De prijs is vastgesteld op 450 gulden per persoon. Abonnees van Misset Horeca en leden van KHN betalen slechts 375 gulden per persoon. Aanvang programma: 15.00 uur. Het hotel biedt overnachting aan met korting. Er is een apart partnerprogramma. Over twee weken verschijnen advertenties met aanmeldingsbon in dit vakblad. Vanaf dat moment kunnen deelnemers zich al aanmelden bij het secretariaat van Misset Horeca, tel: (0314) 34 93 49.

Reageer op dit artikel