artikel

Vis & Seizoen 2

Horeca

Vis & Seizoen 2

Vis & Seizoen 2

Topkoks stoeien met de zee – Deel 2: De Middellandse Zee onwaakt

152 pagina’s, gebonden, 25 x 31 cm, geheel in kleur

Prijs : € 34,50

Bestellen>>>

De redactie van het gastronomische magazine Culinaire Saisonnier en de beroemde vishandel Jan van As gingen de uitdaging aan om vrijwel àlle eetbare vissen ter wereld in beeld te brengen, voorzien van overheerlijke recepten van bekende Nederlandse, Belgische en Franse chefs. Het complete overzicht is dermate omvangrijk dat gekozen werd voor een serie van 6 delen. Bovendien is er in de visstand ook sprake van 6 seizoenen. In de 6 delen komen ongeveer 200 vissoorten en 200 bekende chefs aan bod. Elke vissoort gaat vergezeld van prachtige fotografie van Norbert Koreman, een uitvoerige omschrijving en twee recepten: een moeilijke en een gemakkelijke. In elk boek is een verklarende woordenlijst opgenomen als ook een wereldkalender van vissoorten en hun alternatieven.

In dit deel wordt de periode maart-april behandeld. In deze tijd is het in onze eigen Noordzee en omringende wateren nog koud en ruig. Wat resulteert in nog te magere vis en moeilijk vissen. De eitjes moeten nog gelegd worden. Om deze kwetsbare tijd in onze wateren te ontzien kijken we naar wat de Middellandse Zee ons te bieden heeft, want deze ontwaakt eerder en is dus eerder bevisbaar zonder schade aan dit milieu te berokkenen.

Reageer op dit artikel