artikel

Vis & wijn

Horeca

Vis & wijn

Vis & wijn

Creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vandamme

175 pagina’s, 31 x 24 cm, gebonden, geheel in kleur, Nederlandstalig

Prijs : € 39,50

Bestellen>>>

Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vetter vis zoals zalm? En kun je rode wijn eten bij vis? In dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elk vis, schaal- of schelpdier wordt daarboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit bok je een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa.

Voor de schitterende foodfoto’s in dit boek tekende Tonu Le Duc, een van de beste foodfotografen ter wereld. Teksten, portretten en verhalen in die boek zijn van foodjournalist Marc Declercq.

Met dit boek kun je niet alleen een flink mondje meepraten over vis en schaaldieren maar verras je iedereen met de heerlijkste visgerechten.

Reageer op dit artikel