artikel

Visbrood met tomaten-koriandersalade

Horeca

Vis bestaat niet alleen uit moten en filets. Nadat de moten en/of filets zijn gebruikt, blijft er volop visvlees over dat uitstekend geschikt is om leuke dingen mee te maken. Bijvoorbeeld visbrood geserveerd met tomaten-koriandersalade. Het visbrood kan een dag tevoren worden bereid.

Visbrood met tomaten-koriandersalade

Ingrediënten visbrood:
1 kg roodbaars of een andere witvis
2 teentjes knoflook
150 g gerookte zalm
6 eieren
75 g broodkruim
200 ml melk
15 g zout
1 mespunt peper
1 mespunt paprikapoeder

Tomaten-koriandersalade:
4 trostomaten
1 bos koriander
20 g tomatenpuree
25 ml gembersiroop
25 ml azijn
zout en peper

Bereidingswijze:
Gaar de witvis met de fijngedrukte teentjes knoflook en hak de gerookte zalm met een mes. Meng alle ingrediënten goed. Smeer een terrinevorm in met boter en doe het vismengsel er in. Bak de terrine au bain marie in de oven op 160°C gedurende 35 minuten. Zet de terrine een nacht in de koeling alvorens hem aan te snijden.

Tomaten-koriandersalade: Snijd de tomaten in plakjes of in een vorm naar keuze. Hak de korianderblaadjes fijn. Meng alle bestanddelen goed en breng op smaak met zout en peper. Voeg voor de pittigheid wat fijngehakte Spaanse peper toe aan de salade.

Reageer op dit artikel