artikel

Vivium/De Bolder

Horeca

Gewoon een quote om aan te geven hoe Vivium locatie De Bolder in Huizen haar sterke punten ziet: ‘In onze visie is het belangrijk dat de zelfstandige leefwijze van de cliënt wordt gestimuleerd.

Vivium/De Bolder

Cateraar: Eigen beheer
Opdrachtgever: Zorggroep Vivium (<a href=”http://www.vivium.nl”>www.vivium.nl</a>)
Locatie: De Bolder, Akkerweg 57, Huizen
Cateringmanager: mevrouw R. Weil
Aantal medewerkers:
Contract: n.v.t.
Omzet: 209.000 euro
Aantal gasten: 45 (middag), 55 (avond)
Gemiddelde besteding: €7,-
Openingstijden restaurant: 9.30 – 20.00 (dagelijks)

Gewoon een quote om aan te geven hoe (het cateringteam van) Vivium locatie De Bolder in Huizen haar sterke punten ziet: ‘In onze visie is het belangrijk dat de zelfstandige leefwijze van de cliënt wordt gestimuleerd. Binnen alle afdelingen wordt dit nagestreefd. In de keuken en het restaurant is dit vertaald door een brede menukeuze aan te bieden, vrijheid van tijdstip van maaltijd te nuttigen, vrijheid om al of niet (onverwacht) met gasten te eten. En vooral ook door de stimulering van het door ons onderkende belangrijke sociale element van een restaurant in een zorglocatie’. En nou komt ie: ‘Een factor waardoor een zorgrestaurant zich onderscheidt van een restaurant in de horeca’. Touché.

» Bekijk hier een fotoreportage

Het team werkt in een ‘open cultuur’ en straalt dat ook uit (en niet alleen op de foto). In het dagelijks functioneren richten de medewerkers zich zoveel mogelijk op het individu van de bewoner(s). Aandacht voor valkuilen bij deze visie hebben ze in Huizen ook. ‘Het gevaar ligt op de loer dat ‘zorgen met de handen op de rug’ door de waan van de dag anders wordt vertaald en snel handelen een beweegfactor wordt’. De dames Weil (cateringmanager) en Turkstra (facilitymanager) houden de vinger aan de pols.

Reageer op dit artikel