artikel

Volop combineren met salades en brood

Horeca

Maak eens een gevarieerd lunchbuffet dat in het oog springt door een rijke schakering aan salades in combinatie met verschillende broodjes en broodsoorten. Het is een buffet dat er attractief uitziet en dat toch op eenvoudige en snelle wijze kan worden gerealiseerd. Ook bij een lunchbuffet zijn sfeer en uitstraling van groot belang.

Volop combineren met salades en brood

Heerlijke combinaties met brood

Kies als basis voor dit lunchbuffet, naast de grote variatie aan salades, voor mooie en lekkere broodsoorten. Vergeet de volkoren brood- en roggesoorten zeker niet, deze combineren goed bij onder andere waldorf- en rundvleessalade. Zorg voor verschillende gevormde broden en broodjes als basis. Denk verder aan de crackers, beschuit en krentenbrood.

Aankleding van het buffet

Zorg voor een lichte ondergrond. Kies voor naturel hout of zachtgele tinten die goed combineren bij de salades en broodsoorten. Zet één of meerdere manden neer met diverse broodsoorten. Decoreer het buffet afhankelijk van het jaargetijde met bloemen en/of vruchten van het seizoen.

Maar ook tarwe-, haver-, en rogge-aren kunnen dienen ter decoratie. Zet een dienblad met kannen melk en karnemelk neer. Vul een landelijk ogende pot met roomboter of vul een gekoeld schaaltje met boterkrullen of boterballetjes. Leg de gesneden kaas en vleeswaren op lichte houten of naturel gekleurde schalen.

Buffetonderdelen

Komkommersalade

Maak sandwiches van wit- of bruin casinobrood en beleg deze met Komkommersalade met gerookte zalm en dille.

Waldorfsalade

Garneer de Waldorfsalade met schijfjes appel of peer op donkerbruin volkorenbrood.

Eibieslooksalade

Beleg donker of licht roggebrood met deze typische Hollandse Ei-Bieslooksalade en garneer met bieslook.

Kipkerriesalade

Serveer deze favoriete salade met in blokjes gesneden groene appel op een bed van lollo biondo. Lekker met bloem(party)brood.

Rundvleessalade

Garneer deze salade met rode bieten- en rode koolkiemen en doperwtjes. Lekker op een pistoletje.

Zalmsalade

Deze salade garneert u met shiso purper en forelkuit voor een luxe uitstraling en een mooi effect. Lekker te combineren met boerenbrood.

Rauwkostsalade

Accentueer het gezonde van deze salade met een julienne van wortel. Garneer op een speelse wijze met kervel. Deze salade smaakt heerlijk als een fris extraatje bij kaas en/of vleeswaren.

Hoeveelheid

Reken op gemiddeld 450 gram salade per persoon voor een lunchbuffet.

Drankadvies

Koffie, thee, melk, karnemelk, water, droge witte wijn, vruchtensappen.

Reageer op dit artikel