artikel

Voor alle seizoenen

Horeca

De Lagune van Renson is een elegante terrasoverkapping, die bestaat uit een gepatenteerde aluminium constructie met een geïntegreerde waterdichte, maar lichtdoorlatende doekzonwering die naar wens kan worden geopend of gesloten.

Voor alle seizoenen

Het terras is zo van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te gebruiken, in alle seizoenen. Dankzij het geleidingssysteem met rits en het innovatieve spansysteem zit het doek windvast en strak in iedere positie. Het regenwater wordt via de watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers afgevoerd, zelfs als de zonwering niet volledig gesloten is. Het systeem is te voorzien van screens aan de zijkant of voorzijde, zodat het terras volledig afsluitbaar is. De maximale breedte van Lagune is 12 meter, de uitval tot 5 meter. Iedere bouwstijl is mogelijk: klassiek, hedendaags of modern. De onderdelen zijn nagenoeg onzichtbaar; ook elektrische kabels worden in het frame weggewerkt. Het doek is water- en vuilafstotend, rot- en schimmelvrij, luchtdoorlatend, uv-bestendig en kleurecht en is te voorzien van het logo van de horecazaak.

De horeca is voor Renson een compleet nieuwe markt. Het Belgische bedrijf is van oudsher gespecialiseerd in ventilatie en zonweringsystemen met aluminium lamellen of met windvast doek. De Lagune is nu de eerste terrasoverkapping. John Debaere van Renson: ,,De gast heeft, ook al is het geheel afgesloten, toch het gevoel buiten te zijn. Het doek is licht van kleur en in de screens zijn ‘vensters’ te integreren voor het zicht naar buiten.’’

De Lagune is in 2010 ontwikkeld en werd begin januari op de Horecava gepresenteerd. De nadruk lag daar op de nieuwe elementen: led-verlichting in de dakstructuur en de designbalk met verwarmingselementen en luidsprekers. Verlichting en verwarming zijn, net als alle screens, met één afstandsbediening te regelen. Renson werkt met een twintigtal dealers in Nederland, die de Lagune zullen installeren.

De eerste vier exemplaren zijn inmiddels geplaatst bij hotel Puerto Sherry in de baai van Cadiz, in het zuiden van Spanje. Hotelier is Jan De Clerck, afkomstig uit België, net als Renson.

www.renson.eu

Reageer op dit artikel