artikel

Voor iedere thee een andere pot

Horeca

Bij verschillende soorten thee passen verschillende soorten theepotten. Zwarte thee komt het best tot zijn recht in aardewerken theepot. Thee met een sterkere smaak, zoals Ceylon of Assam, serveert u het beste in tinnen, terracotta of zilveren theepotten. Voor Darjeeling, Oolong en groene thee is porselein weer het geschikts.

Voor iedere thee een andere pot

Let op:

Bent u op zoek naar nieuwe theepotten? Koop er dan een met een luchtgaatje in het deksel. Inschenken gaat dan beter.

Controleer ook of het oor makkelijk vast te houden is, zodat u zich niet verbrandt.

Om tanninneresten van de binnenkant van een glazen pot te verwijderen giet u kokend water in de theepot en voegt u een paar eetlepels bakpoeder toe. Laat dit een nacht staan en uw theepot is weer als nieuw.

Maak nooit de binnenkant van een ongeglazuurde pot schoon, maat laat de theeresten zitten; zij versterken de smaak. Gebruik een aparte theepot voor kruidenthee.

Serveer kruidenthee met natuurlijke smaakmakers!

Glaswerk

Uit welke kop thee het best geserveerd kan worden is per land verschillend. Fransen drinken het uit een kopje, Britten uit een mok, Japanners gebruiken grof geglazuurde bekers zonder oor, Marokanen dunne glazen zonder oor. Het is een kwestie van smaak. Maar wellicht dat u hier wel rekening mee kunt houden als u ‘buitenlanders’ over de vloer krijgt.

Suiker of toch een zoet alternatief?

Reageer op dit artikel