artikel

Voorbereiding Kdz! in volle gang

Horeca

In vijf jaar tijd is Kdz! Adventure uitgegroeid tot één van de grootste kinderevenementen van Nederland. Van 7 tot en met 13 augustus vindt de zesde editie van dit event plaats in Ahoy’ Rotterdam. De productie van het event voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is in handen van Original Concepts. Bart Regeer, directeur van Original Concepts, staat volledig achter het concept van Kdz! Adventure: actief, leuk én leerzaam. Zijn bureau is inmiddels druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de zomereditie van 2006.

Voorbereiding Kdz! in volle gang

Het evenement begon ooit als initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met Ahoy’. Onder leiding van Regeer is Kdz! uitgegroeid tot een landelijk festijn, met een zomer- en een wintereditie. In totaal kwamen er de laatste vijf jaar 130.000 kinderen en begeleiders naar Rotterdam. Dit jaar gaat het evenement ook het land in.

Van 5 tot en met 14 juli bezoekt de Kdz! Adventure Tour Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Tijdens deze tweedaagse festivals kunnen kinderen met hun klas of school alvast een voorproefje nemen op de activiteiten van het Kdz!-evenement in augustus.

In het nieuwe nummer van FZ legt Regeer, vader van drie kinderen, zijn passie voor het kinderevent bloot. Want Kdz! is geen festijn waarbij plat entertainment en commercie centraal staan. “De ideologie achter het evenement is dat de kinderen iets doen dat ze leuk vinden, dat ze zelf actief zijn en dat ze er iets van leren. Wij willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen buiten schooltijd”, vertelt een gedreven Regeer.

Meer over Kdz! Adventure en de passie van Bart Regeer in het nieuwe nummer van Feestelijk Zakendoen. Het mei-nummer van FZ verschijnt op 24 mei 2006.

Vraag hier een proefnummer aan…

Reageer op dit artikel