artikel

Voorbereiding op de Mexicaanse griep noodzakelijk

Horeca

Als werkgever probeert u er alles aan te doen om uw medewerkers veilig hun werk te laten doen. U bent bezorgd om hun gezondheid en welzijn. Verder wilt u dat uw bedrijf zo goed mogelijk draait. Ook tijdens een grieppandemie. Daarom is het nu de juiste tijd om u voor te bereiden en maatregelen te treffen tegen de Mexicaanse griep. Deze toolbox helpt daarbij.

Voorbereiding op de Mexicaanse griep noodzakelijk

De uitbraak van de Mexicaanse griep heeft grote gevolgen voor bedrijven en organisaties. Gezondheidsinstanties verwachten dat 30% van de Nederlandse werknemers op de piek van deze grieppandemie, dit najaar, gedurende een periode van ongeveer een week ziek zullen zijn. Het herstel van deze werknemers kan nog wel een week extra duren. Hoeveel werknemers uit voorzorg thuis blijven is vooraf niet te zeggen. Houdt u daarom rekening met nog eens 10% afwezigheid vanwege de zorg voor zieken in de directe omgeving.

Continuïteitsplan

Om bedrijven te ondersteunen bij het opstellen van een continuïteitsplan grieppandemie heeft het ministerie van Volksgezondheid een toolbox samengesteld. De toolbox bevat materiaal dat samen met vele partijen is ontwikkeld en goed bruikbaar is bij het opstellen van zo’n plan. Indien uw organisatie al klaar is met een continuïteitsplan, is de toolbox te gebruiken als check voor de eigen organisatie of om het onderwerp bij derden onder de aandacht te brengen.

» Bekijk hier de toolbox

Reageer op dit artikel