artikel

Vruchtencoulis

Horeca

Vruchtencoulis kan zowel warm als koud worden geserveerd. Gepureerde vruchten zijn de basis van de saus, er komt geen bindmiddel aan te pas. Soms worden de vruchten in suikerwater met citroensap ingekookt. Dit wordt vooral gedaan bij vruchten die snel verkleuren, zoals banaan of appel.

Vruchtencoulis

Door de vruchten in te koken wordt de coulis langer houdbaar en kan de verkleuring van het fruit worden tegengegaan. Als de kwaliteit, de rijpheid, de smaak en de geur van de vruchten het toelaten, kun je volstaan met weinig smaakstoffen. De coulis blijft dan ‘zuiver en eerlijk’. Citroensap en suiker kun je, als dat nodig is, toevoegen om de smaak te verhogen.

Coulis wordt niet alleen geserveerd bij nagerechten. Er zijn ook andere gerechten die met een vruchtencoulis te combineren zijn. Bijvoorbeeld: kreeft met een mangocoulis. Een coulis kan ook gemaakte zijn van een combinatie van verschillende vruchten zoals een bosvruchtencoulis.

Houdbaarheid

Je kunt coulis enkele dagen in de koelkast bewaren, mits je de coulis afdekt met seal-folie. Als je grotere hoeveelheden wilt bewaren, kun je die beter invriezen. Let op de portionering en de etiketering.

Reageer op dit artikel