artikel

Vuurwerk

Horeca

Elke gast is anders. Dat maakt het vak van gastvrouw/gastheer interessant, maar ook lastig. Steeds weer zul je in moeten schatten hoe een gast behandeld wil worden en of hij/zij veel of juist weinig aandacht wil. Dat kun je aflezen aan non-verbale signalen, maar makkelijker is natuurlijk als gasten via direct contact hun wensen kenbaar maken.

Vuurwerk

De ontvangstfase leent zich hiervoor het best. In ieder vakboek staat dat dit, samen met de afscheidsfase, het belangrijkste moment is van het verblijf omdat de dan opgedane ervaringen de gast het langst bijblijven.

Tijdens de verblijfsfase in een restaurant is niet alleen het eten belangrijk, maar zeer zeker ook het optreden van de gastvrouw of gastheer, die af en toe een geintje maakt of een sociaal praatje.Om de amusementswaarde van het restaurantbezoek te verhogen kun je gebruikmaken van traditionele tafelbereidingen. Wie kent ze niet: de crêpes suzette, brasiliënne, de ossenhaas stroganoffsaus… Voor de gast is dit een feest, extra aandacht aan tafel en spektakel. Vooral geliefd bij tafeltjes van twee personen die ook aangeven gesteld te zijn op die extra aandacht.

Gastheerschap is niet alleen een bord van A naar B brengen en vertellen wat het is. Het is ook aandacht besteden aan de gasten. Zowel voor gasten die een zakenpartner in willen pakken als voor mensen die iets te vieren hebben. Flamberen aan tafel of een ouderwetse omelet siberienne met vuurwerk erop doen het altijd goed. Met dergelijke middelen kun je gasten een onvergetelijke avond bezorgen. En daar gaat het tenslotte om.

Reageer op dit artikel