artikel

Waagplazalade

Horeca

Ingrediënten (voor 10 personen)1 krop lollo rosso 1 krop lollo bianco 1 krop radicchio 1 krop friséesla 1 krop ijsbergsla 500 g gedroogde tomaten in olie 100 cc witte-wijnazijn peper, zout en poedersuiker 1 kg belegen Peason (Italiaanse schapenkaas) 1 bos bosui 2 rode uien 50 g gemengde noten 150 g groene en zwarte olijven […]

Waagplazalade

Ingrediënten (voor 10 personen)
1 krop lollo rosso
1 krop lollo bianco
1 krop radicchio
1 krop friséesla
1 krop ijsbergsla
500 g gedroogde tomaten in olie
100 cc witte-wijnazijn
peper, zout en poedersuiker
1 kg belegen Peason (Italiaanse schapenkaas)
1 bos bosui
2 rode uien
50 g gemengde noten
150 g groene en zwarte olijven
1 foccaciarozemarijnbrood

Bereidingswijze
Snijd het foccaciabrood vanaf de brede kant in lange plakken van een halve centimeter dik en snijd ze diagonaal door. Bak ze in de oven bij 180°C goudbruin en krokant. Roer een dressing van witte-wijnazijn en de tomatenolie, breng op smaak met peper, zout en poedersuiker.Snijd slasoorten in gelijke delen en meng de dressing erdoor. Verdeel de aangemaakte sla over de borden en beleg deze met de in gelijke stukken gesneden schapenkaas. Verdeel de olijven, noten en de in ringen gesneden rode ui over de salade. Garneer het geheel met fijngesneden bosui, reepjes gedroogde tomaat en de foccaciacroutons.

Reageer op dit artikel