artikel

Waar blijven de sigarettenpeuken?

Horeca

Halleluja, er mag bij u in het bedrijf nog steeds gerookt worden. Maar waar gaan de sigaren- en sigarettenpeuken naartoe? Vanuit het oogpunt van brandveiligheid is het best zinvol om dat eens na te gaan. Volg de peuken op hun weg naar de afvalbak.

Waar blijven de sigarettenpeuken?

De sigaret of sigaar gaat in een asbak en die wordt leeg gemaakt in een afvalbak. Gaat dat via een metalen verzamelbak met klep? Als het goed is wel. En als het goed is wordt er ook gecontroleerd of de inhoud van de verzamelbak niet meer heet is voordat deze geleegd wordt in de afvalbak.En die afvalbak, is dat een metalen onbrandbare afvalbak met vlamdovend deksel of – niet aan te raden – een kunststof afvalbak?

Waar wordt die afvalbak in geleegd? Als het goed is in een metalen container en liever niet in een (brandbare) vuilniszak of een kunststof container.Staat de container buiten of binnen? Als de container binnen staat en er komen nog gloeiende delen in terecht dan bestaat de kans dat de inhoud gaat smeulen (stank, rook) en uiteindelijk zelfs branden. Als dat buiten gebeurt, loopt het misschien nog met een sisser af, maar denk u eens in welke schade een walmende container binnen kan veroorzaken.

Staat de container buiten, let er dan op dat deze niet bij een brandbare gevel staat. Als een container gaat branden of in brand wordt gezet door vandalen, dan bestaat de kans dat de temperatuur zo hoog oploopt dat zelfs achter de ruiten brand kan ontstaan door de intense hittestraling.

De sigaret of sigaar gaat in een asbak en die wordt leeg gemaakt in een afvalbak. Gaat dat via een metalen verzamelbak met klep? Als het goed is wel. En als het goed is wordt er ook gecontroleerd of de inhoud van de verzamelbak niet meer heet is voordat deze geleegd wordt in de afvalbak.En die afvalbak, is dat een metalen onbrandbare afvalbak met vlamdovend deksel of – niet aan te raden – een kunststof afvalbak?

Waar wordt die afvalbak in geleegd? Als het goed is in een metalen container en liever niet in een (brandbare) vuilniszak of een kunststof container.Staat de container buiten of binnen? Als de container binnen staat en er komen nog gloeiende delen in terecht dan bestaat de kans dat de inhoud gaat smeulen (stank, rook) en uiteindelijk zelfs branden. Als dat buiten gebeurt, loopt het misschien nog met een sisser af, maar denk u eens in welke schade een walmende container binnen kan veroorzaken.

Staat de container buiten, let er dan op dat deze niet bij een brandbare gevel staat. Als een container gaat branden of in brand wordt gezet door vandalen, dan bestaat de kans dat de temperatuur zo hoog oploopt dat zelfs achter de ruiten brand kan ontstaan door de intense hittestraling.

Reageer op dit artikel