artikel

Wafels van aardappel en kaas maken

Horeca

Serveer in plaats van een ‘gewone’ aardappelgarnituur eens gebakken aardappelwafels met Parmezaanse kaas er door heen. Gebruik hiervoor een wafelijzer. Chef-kok en eigenaar Peter van Rooij van restaurant Vanille in Eijsden presenteert het idee van deze wafels in Misset Horeca nummer 2. Hij serveert ze bij gegrilde tonijn en tartaar van Sint Jacobsschelp. Luc Bosch, docent van de Hoge Hotelschool Maastricht, zien hoe je zo’n aardappelkaaswafel bakt.

Wafels van aardappel en kaas maken

Bereidingswijze:

Meng aardappelpuree met soezenbeslag en Parmezaanse kaas tot een wafelbeslag. Verdeel het beslag met een ijsknijper in het wafelijzer.

Open het wafelijzer en haal het wafeltje eruit.

Presenteer het wafeltje op het bord en garneer met rucola.

Reageer op dit artikel