artikel

Wapiti Tsimshian Stew

Horeca

In de Canadese Rocky Mountains komt de indrukwekkende elk of wapiti voor, een hertensoort zo groot als een eland met een enorm gewei. Bovendien heeft het dier witte billen, vandaar de naam: wapiti komt uit de taal van de Shawnee-indianen en betekent ‘witte billen’.

Wapiti Tsimshian Stew

De wapiti is erg populair bij de First Nations Bands. Het vlees wordt veel gebruikt in stews (stoofschotels). Het is in Nederland soms verkrijgbaar. Zo niet, dan is ree of hert een goed alternatief.Een stoofgerecht met wapiti is Wapiti tsimshian stew.
Ingrediënten voor circa 10 personen:
1 1/2 kg wapiti vlees
9 eetlepels spekvet
2 teentjes knoflook
3 eetlepels Worcestershire Sauce
1 ui (fijngehakt)
8 grote zoete aardappels (aan stukken)
200 g okrabonen
1/2 cup fijne bleekselderij
5 eetlepels bloem
3/4 cup koud water.

Verhit het spekvet in een grote gietijzeren pan. Braad het aan stukken gesneden vlees aan. Voeg als het bruin is de bloem toe (roux) en giet er water op. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de uien toe. Laat het geheel afgedekt circa 2 uur sudderen. Voeg vervolgens de aardappels, de bleekselderij en de okrabonen toe. Laat het gerecht nog ongeveer een half uur doorgaren.

Reageer op dit artikel