artikel

Warme halve kreeft met pasta, gepocheerd ei, truffeltapenade en olijfolie

Horeca

Ingrediënten2 verse kreeften200 g bloempeper en zout10 eidooiers 4 cl olijfolie4 eieren2 cl azijn50 g truffeltapenade50 g truffelkaas1 dl olijfolie BereidingBloem met eidooiers, eetlepel olijfolie en zout tot deeg mixen (eventueel nog een beetje olijfolie of water toevoegen). Pastadeeg op pastamachine tot tagliatelle draaien en laten drogen. kreeft 4 minuten in ruim water, koken, daarna […]

Warme halve kreeft met pasta, gepocheerd ei, truffeltapenade en olijfolie

Ingrediënten
2 verse kreeften
200 g bloem
peper en zout
10 eidooiers
4 cl olijfolie
4 eieren
2 cl azijn
50 g truffeltapenade
50 g truffelkaas
1 dl olijfolie

Bereiding
Bloem met eidooiers, eetlepel olijfolie en zout tot deeg mixen (eventueel nog een beetje olijfolie of water toevoegen). Pastadeeg op pastamachine tot tagliatelle draaien en laten drogen. kreeft 4 minuten in ruim water, koken, daarna schoonmaken en in stukjes snijden.

Eieren in water met azijn en zout op laag vuur pocheren: de eidooier moet zacht blijven. Pasta koken met water en zout. Kreeft op smaak brengen met peper en zout en in een beetje olijfolie kort bakken.
Truffeltapenade aanmaken met een beetje olijfolie. Pasta met kreeft mengen en in midden van het bord dresseren.Gepocheerd eitje op pasta leggen en bedekken met plakjes truffelkaas.

Truffeltapenade met olijfolie over de kaas en om het gerecht heen dresseren.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel