artikel

Warme winteravonden voor uw gasten

Horeca

Over het algemeen blijven mensen in de winter meer thuis dan als het buiten lekker warm is. Gezellig voor de kachel of open haard met een drankje en een hapje. Organiseer daarom gezellige warme winteravonden die uw gasten het gevoel geven thuis te zijn.

Warme winteravonden voor uw gasten

Een knus diner voor de open haard of een culinaire stamppotworkshop. Uw café of kroeg maakt u aantrekkelijk met live-muziek en kruidige speciaal bieren. Maak het voor de bezoekers extra speciaal door een skihut-week te houden. Spijker een paar planken tegen de gevel, zet er wat houtblokken tegenaan, een dennenboom ertussen en klaar is Kees. Relatief simpel wordt uw zaak in winterstemming gebracht en tot zeker eind februari gaat de decoratie mee.

Andere ideeën zijn een rookworsten-eetwedstrijd, stoofvleesbuffet, wintersoepenbuffet of een winterbarbecue. Uw hotelgasten lokt u door bijzondere winterarrangementen samen te stellen. Denk eens aan winterwandeltocht met een wildproefavond en een saunabezoek met de nieuwste massagebehandeling. Koop ambachtelijke snacks in waarmee u goed vullende snackmenu’s samenstelt. Natuurlijk kunt u ook zelf aan de slag gaan: zelfgebakken gehaktballetjes, eigen satésaus en gevulde omelet van het huis doen het altijd goed.

IJshotels
Meer dan tien jaar geleden opende het eerste ijshotel in het Zweedse Lapland z’n deuren. Het concept kreeg met het jaar steeds meer vorm en later meer navolging. Inmiddels zijn er drie ijshotels van naam.
Lees het hele artikel…

Frietje Stoofvlees
Smelt wat boter of olijfolie en snijd runderlappen in blokjes en bak ze bruin. Voeg een de grof gesneden ui, fijngesneden knoflook, fijngehakte spaanse peper, vegeta, en gebakken plakjes chorizo toe. Laat alles twee uur pruttelen op een heel laag vuurtje, af en toe om roeren. Doe daarna de grof gesneden paprika erbij en laat het nog een half uur garen. Het vlees is gaar als het bijna uit elkaar valt. Snijd vervolgens stone-leeks in stukken van 1 cm. en doe ze in de pan. Als het nodig is bind het stoofvlees nog een beetje. Serveren met de vers gebakken frietjes, gemaakt van nieuwe aardappelen in olijfolie.

Wildragout op basis van junior beef stoofvlees
Braad beef stoofvlees in een stoofpot mooi bruin aan. Laat op het laatst wat ajuin meestoven. Bevochtig hierna alles met ongeveer 1/2 liter bruine fond en 1/2 liter rode wijn. Voeg er tevens mosterd, laurier, kruiden en look aan toe.Laat dit ongeveer 45 minuten garen onder gesloten deksel op een laag vuurtje. Als het vlees bijna gaar is, bind u het met een mengsel van bloem en water. Voeg hieraan wat rodeveenbessen-gelei aan toe. Maak het geheel af met peper, zout en eventueel wat suiker. Dit gerecht serveert u met gestoofde appelschijven of warme peertjes, Parijse aardappeltjes en een goede rode wijn.

Chinese stoofpot
Zet kippenborst, varkensvlees (haas) en rundvlees gedurende enkele uren in de koelkast of gedurende dertig minuten in de diepvriezer om het daarna in heel dunne plakjes te kunnen snijden. Pel wat dikke garnalen. Maak Chinese kool of struikselderij schoon, snijd het fijn en was de spinazieblaadjes. Schik deze ingrediënten op een bord en serveer er gekookte creoolse rijst bij. Maak een saus van sojasaus, olie, droge sherry (of rijstwijn) en eieren en verdeel het over een aantal kommetjes. Warm kippenbouillon en giet het in een keteltje.Aan tafel neemt elke gast plakjes vlees, garnalen of groenten met behulp van metalen, geperforeerde lepeltjes (of fonduevorkjes) en dompelt ze in de kokende bouillon. Als alles naar smaak gekookt is, neemt hij ze met stokjes en dompelt ze in de saus. Aan het einde van de maaltijd kunt u Chinese noedels bij de bouillon voegen.

Reageer op dit artikel