artikel

Wat ben jij voor een kok?

Horeca

Wat ben jij voor een kok?

Wat ben jij voor een kok?

Pim Haaksman, succesvol televisiekok in o.a. Brabant en Utrecht is eigenaar van twee kookscholen (Het Kook College). Tijdens zijn kooklessen vertaalt hij algemeen gedrag op de werkvloer naar teamwork in de keuken, gebruikmakend van de teamrollen van Belbin. In Wat voor kok ben jij? Laat hij de lezer zelf ontdekken wat voor type kok/werknemer hij/zij is en geeft hij tegelijkertijd twintig recepten weg van hapjes aan een prikker. Deze gerechten bestaan alle uit niet meer dan drie verschillende ingrediënten. Een prikkelend kookboek, zowel voor de geest als voor de smaakpapillen.

Bestellen>>>

Wie van de drie

“Het getal drie speelt een hoofdrol in het luchtig geschreven en praktijkgerichte boek van Pim Haaksman: Wat ben jij voor een kok? De drie beste messen, recepten met drie basisingrediënten en drie typen koks vormen de hoofdmoot.

Pim Haakman, kookschooleigenaar en medewerker aan Misset Horeca’s rubriek Proefkeuken, schrijft levendig en met veel humor. Op zijn site http://www.kookcollege.nl kunnen mensen een soort psychologische test doen om uit te vinden wat voor soort kok ze zijn. Er zijn drie typen: entremetier, rotisseur en garde-manger. Bij elk type horen bepaalde eigenschappen. Leuk om eens te testen en uit te vinden wat jouw risico’s en krachten zijn. Een soort ‘wie van de drie?’ voor koks.”

Recensie MissetHoreca 7 d.d. 16-02-2007)

Reageer op dit artikel