artikel

Wat betekent Bib?

Horeca

Bib is het koosnaampje van Bibendum, die in 2008 ontsnapte aan de verbeelding van de gebroeders André en Edouard Michelin en het potllod van tekenaar O’Galop. Bibendum is uitgegroeid tot het Michelinmannetje, de ‘mascotte’ van de groep. In de Michelingids is het hoofd van Bibemdum al jarenlang een bekende en herkende afbeelding.

Wat betekent Bib?

Zo duidt het Bib Gourmand pictogram op een restaurant met een volledig menu met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: maximaal 34 euro in Nederland en 36 euro in Amsterdam. Voor de hotels verwijst het Bib Hotel pictogram naar een zaak met een dienstverlening met een goede prijs-kwaliteitverhouding, met een maximumprijs van 100 euro in de grote steden en belangrijke toeristische centra en 80 euro in de rest van Nederland (prijs voor 2 personen, excl. ontbijt)

Reageer op dit artikel