artikel

Wat gaat u zeker doen in 2007?

Horeca

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd voor goede voornemens. Wat gaat u zeker doen in 2007? Lees reacties van uw collega’s (Peter Gast, Freddie Bult, Anton Verschelling, Jilt Cazemier etc) en reageer zelf ook.
De voornemens van collega’s…

Wat gaat u zeker doen in 2007?

Robert-jan Polman
‘In 2007 wil ik al mijn familie en vrienden op de dag van hun verjaardag bellen om ze te feliciteren, en niet in het weekeinde erna. Ik ben dit jaar te druk geweest met mezelf en het bedrijf. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn vrouw Désiré het restaurant overgenomen van mijn ouders, na jarenlange voorbereiding. Daar komt heel wat bij kijken, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn om te laat te bellen voor verjaardagen. Dinsdag 2 januari is een goede vriend van me jarig en dan begin ik meteen met mijn goede voornemen.’
Eigenaar en Chef-kok van Le Vieux Jean, Delft

Freddy Bult
‘Gezond blijven is mijn eerste voornemen. Op zakelijk gebied streef ik altijd naar iets wat ik nu nog niet bezit. Ik heb nu een Bib Gourmand, maar ik wil meer. De Lekker-gids is verschenen en we worden nu geleefd door de gidsen, terwijl ik eigenlijk moet genieten van wat ik heb. Afstand nemen van deze materie en meer genieten, dat is mijn voornemen. Meer ontspanning en tijd voor mijn gezin en mijzelf.’
Chef-kok en eigenaar van De Herberg van Smallingerland, Rottevalle

Anton Verschelling
‘We zijn net begonnen met een lunchconcept. Gasten kunnen samen eten van borden met antipastiachtige hapjes met een glas bubbels voor €29,50. Dat lunchconcept willen we in 2007 verder uitbouwen. Nu hebben we al zo’n twintig lunchers per dag. Iedereen reageert enthousiast. In 2007 streven we naar 35 lunchgasten. Ons restaurant bestaat in januari tien jaar en we hebben nooit eerder lunch gedraaid. Er is hier hartje Leiden veel vraag naar een lunch op niveau, vandaar dat we ermee zijn gestart. Nog een andere wens is dat mijn restaurant terechtkomt in de Top-100 van Lekker.’
Eigenaar en gastheer van In den Doofpot, Leiden

Jilt Cazemier
‘Uitbouwen waarmee we in 2006 zijn begonnen: we hebben een nieuwe inductiekeuken van roestvrijstaal en daar komen nog een afwasgedeelte en pantry bij. Verder willen we in de tweede helft van 2007 twee luxe suites openen. Er zijn gasten die daarom vragen, en het sluit nauw aan bij ons restaurant. Mijn privé-voornemen is het opvoeden van mijn dochter van een jaar.’
Chef-kok en eigenaar van De Vlindertuin, Zuidlaren

Peter Gast
‘Met ons restaurant verhuizen naar een ander pand, dat 150 meter verderop ligt. Deze wens komt vooral voort uit de lastige logistiek in ons huidige pand. Het restaurant ligt op twee verdiepingen. Het eten moet in liften heen en weer, en dat is onhandig. Mijn (gast)vrouw Jacqueline kan maar op een verdieping aanwezig zijn en dat is wel eens lastig voor vaste gasten die speciaal voor haar komen. Ook heb ik nu dubbele drankvoorraden en meer personeel nodig.’
Chef-kok en eigenaar van ’t Schulten Hues, Zutphen

Reageer

Wat gaat u zeker doen? Laat het ons weten en wij plaatsen uw reactie op deze pagina.
Hier reageren

Reageer op dit artikel