artikel

Wat wensen wij ons in 2005?

Horeca

Feestdagen achter de rug. Oud en nieuw in het verschiet. Wat zou in 2005 nou de allergrootste wens zijn, voor uzelf of voor het vak? Wil Jansen hoorde soms lange verhalen aan en vatte die als volgt samen.

Wat wensen wij ons in 2005?

Siebren Meerema:
‘Laat iedereen proberen om zichzelf te blijven. niet al die hypes achterna. Uitkristalliseren waar je mee bezig bent. Nieuwe stromingen zijn goed, maar goed koken kan ook met twee smaken. Niet allemaal van die elBulliadepten. Nou, en verder hopen we dat de economie uit het dal komt, de beurskoersen weer wat aantrekken en dat iedereen zich aan de prijs-kwaliteitverhouding houdt.’
Patron-cuisinier van De Harmonie in Rotterdam

Thorvald de Winter:
‘Ik hoop en verwacht dat we het net zo goed doen als in 2004 of misschien nog wel beter. Of wil je soms horen dat er graag een tweede ster bij zouden willen? Dat zal je mij nooit horen uitspreken.’
Gastheer-eigenaar van Apicius in Castricum

Jacqueline van Liere:
‘Leuke vraag op die manier. Ik zou graag willen dat gasten zich meer ontspannen en zich realiseren dat ze voor hun plezier op bezoek komen. Verder zou ik willen dat leerlingen er beter van doordrongen zijn voor welk vak ze kiezen. Niet zo van: ik weet niks beter, laat ik de horeca maar eens proberen.’

Janny Munk
‘Dat mensen weer het gevoek krijgen dat geld moet rollen en dat je daar gelukkig mee kan zijn. Ze moeten niet zo krampachtig doen. Geniet, maar denk wel na over wat je in je mond stopt. Ga desnoods zelf koekjes bakken, want wat die fabrikanten er allemaal ingooien is heel ernstig.’
Patron-cuisinier van ‘l Orage in Delf

Dennis Tels:
‘Ik hoop dat mijn visie op de horeca hier in de Lindenhoff tot een groot succes gaat leiden. De gasten hebben hoe langer hoe meer respect voor het product, maar willen nog wel eens te krenterig zijn, omdat ze niet weten wat het kost om mooie producten op tafel te zetten. Dat gaat veranderen in 2005, dat weet ik zeker.’
Gastheer van restaurant Lindenhoff in Amsterdam

Wim Dankers:
‘Ik hoop dat ik de knoop kan doorhakken voor de rest van mijn culinaire loopbaan. Ik wil meer uit mogelijkheden halen. Mijn ouders werkten zich kapot en hielden daar niet echt veel aan over. Kitty en ik bruisen van de nergie en daar wil ik gebruik van maken. Breder operen. Het hoeft gaan Van der Valk te zijn, maar wel iets met meer landelijke aantrekkingskracht zodat mijn ondernemerschap tot uitdrukking kan komen. Dorset Mansion House is prachtig, bijna idyllisch, maar een stuk of twintig kamers lijkt me gewoon leuker.’
Patron-cuisinier van Dorset Mansion House in Borne

Reageer op dit artikel