artikel

‘We blijven er nuchter onder

Horeca

Het Rotterdamse restaurant De Engel verloor z’n ster. David Crouwel van Engel Holding: ‘We zijn er nuchter onder. Donderdag was iedereen wat aangeslagen, maar we hebben goed gedraaid die dag. We kregen veel steun van iedereen.’ Wat denkt Crouwel dat de reden voor het verlies is? ‘De laatste jaren zijn we flink aan het uitbreiden […]

‘We blijven er nuchter onder

Het Rotterdamse restaurant De Engel verloor z’n ster. David Crouwel van Engel Holding: ‘We zijn er nuchter onder. Donderdag was iedereen wat aangeslagen, maar we hebben goed gedraaid die dag. We kregen veel steun van iedereen.’

Wat denkt Crouwel dat de reden voor het verlies is? ‘De laatste jaren zijn we flink aan het uitbreiden geweest; vier zaken hebben we nu, het nieuwe Rosso op het Westelijk Handelsterrein meegerekend. Het is logisch dat we de aandacht niet 100 procent bij alle zaken afzonderlijk kunnen houden. Het zat er al een beetje aan te komen. In 2000 gingen we met de hakken over de sloot, 2001 was echt zoiets van ‘oeff’, dat-ie er nog was. We hebben er vijf jaar lang van geprofiteerd, daardoor hebben we kunnen uitbreiden.’

Toch wil Crouwel samen met compagnon Herman den Blijker met Michelin in conclaaf over de precieze redenen. ‘We willen de rapporten inzien. Het kan zijn dat we het helemaal mis hebben; dat de inspecteur vier keer is geweest en gewoon slecht heeft gegeten. Dan moeten we daar iets aan doen.’ Engel Holding is wel van plan terug te vechten. ‘We zijn niet verslagen. Binnen afzienbare tijd moet die ster gewoon weer terug.’

Reageer op dit artikel