artikel

Weblog Nationale Horecaweek 28-10

Horeca

De Nationale Horecaweek staat bol van activiteiten. Van der Grinten (KHN) blogt op MissetHoreca.nl over deze actieweek.

Weblog Nationale Horecaweek 28-10

Oud&Nieuw

Wild was het gister. Ik stapte rond 1800 uur in de auto om koers te zetten naar De Echoput, daar werd het wildseizoen officieel geopend met het traditionele wilddiner van toprestaurateur Peter Klosse. Het was een fantastisch diner. Helaas kon ik daardoor niet bij het Grand Gala du dish zijn waar een Benefrietveiling werd gehouden. Op de terugweg naar huis kreeg ik een sms dat de borden met lievelingsgerechten van bekende Nederlanders ruim 7700 euro heeft opgeleverd voor het Nationale Geschenk van de horeca aan de dak- en thuislozen.

Vandaag zijn de Chinees-Indische bedrijven de gastheer van de horeca en presenteren in Amsterdam de ontwikkelingen van de Chinese horeca in Nederland. Zo is Oud&Nieuw altijd iets geweest van de Chinezen en dan heb ik het niet alleen over de eeuwenoude traditie om vuurwerk af te steken. Een groep vakbewame buitenlanders die volledig zijn geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Ze zijn echt niet meer weg te denken in ons straatbeeld. Kort geleden hebben koks die werken in Nederland hun vakmanschap bezegeld met wel zeven gouden medailles op de 6e Internationale Chinese Cuisine in Beijing. En daar weten ze wat lekker is!

Als u meer wilt zien van de ontwikkelingen in de Chinese horeca, moet u beslist een uitstapje maken naar de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Persoonlijk hou ik erg van oriëntaals eten, niet alleen de afhaalchinees, maar ook nieuwe concepten als Wok-to-go zijn ontwikkelingen die passen bij de huidige wensen van de gasten. Wist u dat de Chinese restaurants in Nederland tot de top van Europa horen? Hun innovatieve en maatschappelijke betrokkenheid is al 25 jaar bewezen. Je vindt oude en nieuwe concepten van hun keuken in alle dorpen en steden. Oud&nieuw is onlosmakelijk met elkaar verbonden, net zoals gast en gastheerschap.

» Bekijk hier de weblog van afgelopen maandag

Reageer op dit artikel