artikel

Weblog Nationale Horecaweek 29-10

Horeca

De Nationale Horecaweek staat bol van activiteiten. Van der Grinten (KHN) blogt op MissetHoreca.nl over deze actieweek.

Weblog Nationale Horecaweek 29-10

Het biertje de baas

Er is de afgelopen weken geen sector geweest die zoveel in het nieuws is geweest. In onze familie van 21000 leden zijn 6000 café- en barbedrijven. Ze verdienen het ook om in het nieuws te zijn, maar ik had graag gezien dat het nieuws positiever zou zijn geweest. Het rookverbod treft vooral deze sector en ik vind dat we moeten doen wat we kunnen. Ik heb het al vaker gezegd, het rookverbod is een feit en we hadden het graag anders gezien.

Ik ben daar ook heel realistisch over en ik zal voor hen strijden als het gaat om een compensatieregeling en gemeenten oproepen om soepel te zijn als de horecaondernemer voorzieningen nodig heeft. Gemeenten snappen ook wel dat bijvoorbeeld de overlast op straat alleen gezamenlijk kan worden aangepakt. Dan moeten ze ook soepel zijn!

Vandaag ben ik naar Den Haag geweest om op het ministerie van Volksgezondheid te praten over de slechte handhaving, waardoor de café-eigenaren tegenover elkaar komen te staan. Dat is absoluut niet gezond voor het ondernemerschap in de horeca. Laten we met elkaar hopen dat de bieraccijnsverhoging voorlopig in de kast blijft. En toch heeft ook deze sector vandaag activiteiten georganiseerd om de gasten weer in de watten te leggen.

Het biertappen blijft iets dat we allemaal graag doen. Iedereen die dat wil, kan vanavond in een groot aantal cafés leren hoe je een goed biertje tapt.

Kijk op www.125gastvrijheid.nl om te zien waar je vanavond moet zijn!

» Bekijk hier de weblog van afgelopen maandag

» Bekijk hier de weblog van afgelopen dinsdag

Reageer op dit artikel