artikel

Weblog Nationale Horecaweek 31-10

Horeca

De Nationale Horecaweek staat bol van activiteiten. Van der Grinten (KHN) blogt op MissetHoreca.nl over deze actieweek.

Weblog Nationale Horecaweek 31-10

Toekomst

Het is alweer vrijdag en dus het begin van het weekend waarin vele horecaondernemers hard aan het werk zijn om de gasten te bedienen. Voor mij hoeft het van mij geen weekend te worden met zo’n geweldige baan. Gisteren konden we leren hoe je een perfect biertje moet tappen en werden er smiley’s verkocht voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Ook het komende weekend worden deze lichtgevende gele smiley’s verkocht. De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel, waardoor gewerkt kan worden aan een betere toekomst voor deze zieke kinderen.

De gastheer van de horeca vandaag is op de toekomst gericht, de sector Fastservice opent het Snack- en Fastfoodmuseum in Best en daar wordt ook de eerste virtuele steen gelegd van het Fastservicebedrijf van de toekomst. Een innovatiecentrum waar u in de toekomst nog veel van zult horen. Daar worden workshops gegeven en u vindt de laatste wetenswaardigheden over de sector Fastservice. Deze enthousiaste sector heeft een naam die de sector ook waar maakt: snel en dienstverlenend. Zij maken mooie ontwikkelingen door war veel meer aandacht voor zou mogen zijn. Ik noem bijvoorbeeld de Caloriechecker die de horecaondernemer informeert over het aantal calorieën in een bepaald product. Ook het project Verantwoord Frituren geeft aan dat de ondernemer dienstverlenend is voor de consument. Toch hoor je vaak dat het allemaal slecht is voor je als je naar de snackbar gaat. Ik vind dat echt onzin, als je maar niet te veel neemt. Er zijn wetenschappers die kunnen aantonen dat te veel water ook ongezond is. Laten we ophouden elkaar gek te maken met deze idiote theorieën.

Morgen is de sector Discotheken de gastheer. De jongeren kunnen daar met veel plezier onbezorgd genieten. Zij hebben de toekomst en daar moeten we zuinig op zijn. Daarom ben ik ook blij met de verantwoordelijkheid die de ondernemers nemen om het gezellig te kunnen hebben in de discotheken. Hun bewaking is professioneel geregeld, de biertjes worden er getapt door professionals en de jongeren kunnen feesten en lol hebben in een verantwoorde omgeving die op de toekomst is voorbereid.

Ik hoop dan ook van harte dat de groei van zuipketens waar jongeren ongestoord in onveilige ruimtes zich in coma kunnen zuipen. Wist u dat er gemeenten zijn, die deze zuipketens zelfs gedogen. Laat dit niet de toekomst zijn, de overheid moet echt zijn verantwoordelijkheid pakken en handhaven.

» Bekijk hier de weblog van afgelopen maandag

» Bekijk hier de weblog van afgelopen dinsdag

» Bekijk hier de weblog van de afgelopen woensdag

Reageer op dit artikel