artikel

Wereldreis langs wereldtrends op INNOVEER!

Horeca

Voor inspirerende concepten ga je op visuele wereldreis op INNOVEER! In een sfeervol spiegelpaleis krijg je een tour langs de innovatieve ideeën van dit moment. Reisleiders Hans Steenbergen & Arjan de Boer van Food Inspiration Magazine nemen je mee over de wereld op zoek naar verrassende foodservice-concepten.

Wereldreis langs wereldtrends op INNOVEER!

Vier belangrijke trends van dit moment staan tijdens deze reis in de spotlights:

Vintage Chique:

Om in tijden van crisis toch een zaak te kunnen opstarten met een laag budget, gaan ondernemers op zoek naar tweedehands spullen. Rommelmarkten, beurzen, faillissementen worden afgestruind om restaurant-, bar- en keukeninrichting voor 50% van het normale budget in te kopen. Gasten voelen zich prettig bij de warme, doorleefde sfeer.

Fast Fresh:

Het spruitje, de boerenkool, de wortel, de appel: de merken van Moeder Aarde zijn in opmars. Ons eten en drinken mag niet ten prooi vallen aan haast, technologisering en industrialisering. Laten we eten wat van dichtbij komt en wat duurzaam is, maar dan wel snel bereid en geserveerd. Fast Fresh-concepten ontwikkelen zich wereldwijd.

Local Hero:

Streekproducten worden hip. In New York, Londen en Berlijn vind je in hippe foodconcepten steeds meer producten uit de streek. Vooruitstrevende restaurateurs kiezen voor ingrediënten met lage voedselkilometers en authentieke smaken met een echt verhaal erachter.

New Dutch:

Nederlandse ondernemers durven stoere oer-Hollandse producten te ‘verhippen’. Stamppotten worden herontdekt, friet wordt biologisch en vetarm gebakken, en pannenkoeken krijgen een nieuw smaak, zoals de pancake sushi. Ook interessant: de nieuwe Nederlandse Menukaart van Meesterkok Albert Kooy ziet de moestuin als supermarkt. Zijn filosofie: 80 procent groente, 20 procent vlees of vis, 100 procent smaak. Goed voor de portemonnee en onze planeet.

Op INNOVEER! in Hal 1 is deze visuele waterval van nieuwe trends dagelijks te zien van 13.30 – 14.30 uur. Alle Horecavabezoekers kunnen de WERELD-reis volgen, al is het aantal plaatsen beperkt.

Reageer op dit artikel