artikel

Wiegel: geen accijnsverhoging op bier

Horeca

VVD-coryfee Wiegel ziet geen heil in de door minister Borst van Volksgezondheid voorgestelde accijnsverhoging op bier. Wiegel zei dat maandag bij de opening van de 41e editie van de horecavakbeurs Horesca in Zuidlaren. De liberaal sprak er als voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor.

Wiegel: geen accijnsverhoging op bier

Volgens Wiegel staan er in de Alcoholnota van Borst veel verstandige zaken voor een evenwichtige bestrijding van alcoholmisbruik. Maar het voorstel om de accijnzen op bier te verhogen, is volgens hem echter een misser. ‘Dit heeft geen effect op jongeren die alcohol misbruiken. Wel worden hiermee het gewone volk en de horeca getroffen’, zei Wiegel.
Borst zou er volgens hem verstandig aan doen om in de strijd tegen overmatig alcoholgebruik met andere concrete plannen te komen. De VVD’er zei niet hoe die er uit zouden moeten zien. Volgens Borst heeft de verhoging van de accijnzen op alcohol in andere landen geleid tot een daling van het alcoholgebruik.

Reageer op dit artikel