artikel

Wijnkoeler

Horeca

Er is een nieuwe dubbelwandige wijnkoeler van roestvast staal. Dat is handig, want doordat hij dubbelwandig is, krijg je geen condens aan de buitenkant en wordt het tafellaken niet kleddernat. Bovendien is deze wijnkoeler extra groot, waardoor er ook een champagnefles in kan.

Wijnkoeler

De wijnkoeler op zich is natuurlijk niet nieuw. Veel gebruikt worden de aardewerk wijnkoelers. De koelende werking daarvan berust op een ander principe dan die van de dubbelwandige koeler. De aardewerk wijnkoeler moet je eerst in het water leggen. Het water trekt dan in het poreuze aardewerk. Bij gebruik verdampt het water. Voor verdamping is echter warmte nodig, en die warmte wordt onttrokken aan de te koelen wijn. Zo werkt dat.

Bij de dubbelwandige koeler is er geen sprake van water en verdamping. Deze koeler isoleert alleen maar. De wijn moet er koel in en blijft dan koel, althans langer dan wanneer je ‘m zo op tafel zet.

Reageer op dit artikel