artikel

Wijnredder gelauwerd

Horeca

Bernd Schneider is niet alleen ereburger van Delft en Ridder in de Orde van Oranje-Naussau, maar ontving onlangs ook de Wijnrank van de K.V.N.W., de gezamenlijke Nederlandse wijnhandelaren. Al dit eerbetoon is te danken aan baanbrekende uitvindingen – de meeste bestemd om wijn in optimale conditie te kunnen genieten.

Wijnredder gelauwerd

Scheiders belangrijkste vondst is de wijnreddende VacuVin Wine Saver, waarvan er wereldwijd inmiddels ruim 25 miljoen zijn verkocht. Overigens bestaat van dit vacuümpompje een nieuwe, verbeterde versie, de Concerto. Deze houdt wijn in aangebroken flessen nog langer goed: ideaal voor restaurants, eetcafés, brasseriën en kroegen die goede wijn per glas willen serveren.

Een andere, extreem succesvolle vondst van VacuVin B.V., zoals Schneiders bedrijf heet, is de Rapid Ice, een slimme manchet die om de fles gaat en de wijn snel koelt, zonder gedoe met water en ijsblokjes. Een der recentste andere ontdekkingen heet Wine Server: een slimme tuit van kunststof die je in de fleshals klemt, en waarmee gemors bij het inschenken wordt vermeden. Want wijn die gemorst zou worden, vloeit op ingenieuze wijze terug in de fles.
www.vacuvin.com

Scheiders belangrijkste vondst is de wijnreddende VacuVin Wine Saver, waarvan er wereldwijd inmiddels ruim 25 miljoen zijn verkocht. Overigens bestaat van dit vacuümpompje een nieuwe, verbeterde versie, de Concerto. Deze houdt wijn in aangebroken flessen nog langer goed: ideaal voor restaurants, eetcafés, brasseriën en kroegen die goede wijn per glas willen serveren.

Een andere, extreem succesvolle vondst van VacuVin B.V., zoals Schneiders bedrijf heet, is de Rapid Ice, een slimme manchet die om de fles gaat en de wijn snel koelt, zonder gedoe met water en ijsblokjes. Een der recentste andere ontdekkingen heet Wine Server: een slimme tuit van kunststof die je in de fleshals klemt, en waarmee gemors bij het inschenken wordt vermeden. Want wijn die gemorst zou worden, vloeit op ingenieuze wijze terug in de fles.
www.vacuvin.com

Reageer op dit artikel