artikel

Winterse schepijs top 5

Horeca

Volgens woordvoerders van de groothandels is een duidelijke opkomst te bespeuren van het boerderij-ijs; stevig ambachtelijk ijs met extra veel room en eerlijke toevoegingen. Na vanille-room komt er een hele tijd niets. Dan volgt voor dit seizoen de Warme Wintersmaken Top 5:

Winterse schepijs top 5

1. Kaneelijs. Het seizoen voor kaneelijs loopt parallel met het appelseizoen. De combinatie van een (warm) appelgerecht en kaneelijs is namelijk erg mooi.

2. Karamelijs. Een echte volle, winterse smaak. Al een paar jaar favoriet. Goed te combineren met fris fruit.

3. Amarene-kersenijs. IJs met warme kersen is een populaire klassieker. Voor de restaurantkeuken werkt dit ijs, waarin de kersen al zijn verwerkt, tijdbesparend. Vaak gecombineerd met warme chocoladesaus en/of geroosterde amandelen.

4. Amandelijs. IJs met de smaak van geroosterde amandelen biedt legio culinaire combinatiemogelijkheden, vergelijkbaar met die van tuilles. Sluit mooi aan bij diverse soorten gebak en vers fruit, maar ook bij chocola en vanille.

5. Tonka-roomijs. De grote nieuwkomer dit jaar: roomijs met het aromatische zoet van de exotische tonkaboon. Smaakt naar iets tussen vanille en hopjes in. Spannend met kokos, ananas, papaja en mango (eigen merk Hanos).

Overige najaarssmaken, gesignaleerd in de groothandel: champagne-ijs, specerijenijs, zoethoutijs, pruneau/armagnacijs, marsepeinijs en boerenkermisijs met noten, kersen en stukjes chocola.

Reageer op dit artikel