artikel

Wit is de trend

Horeca

Witte parasols in alle denkbare uitvoeringen, dat is volgens Borek parasosols outdoor Furniture de trend voor 2010. Want met een stralend witte parasol ondergaat elk terras een ware metamorfose en krijgt schaduw een nieuwe dimensie, zegt Inge Boksteijn van dit in Oisterwijk gevestigde bedrijf.

Wit is de trend

Door het hoogwaardige materiaal waarmee Borek al haar parasols vervaardigt, is bescherming tegen de zon ook onder een witte parasol gewaarborgd. Noviteit is de Flexy. Twee aluminium standaards dragen een zonwerend doek dat schuif- en kantelbaar is. Meerdere van deze vernieuwende parasolsystemen zijn aan elkaar te koppelen.

Het transparante scherm van polyestervezel Batyline is minder windgevoelig, omdat de wind er doorheen gaat. De kunststof coating staat garant voor een uitzonderlijke weer- en uv-bestendigheid van het doek, dat eenvoudig te reinigen is. Flexy is ook leverbaar met een Sunbrella-doek, een polyacrylaat speciaal voor buitengebruik. Het doek is tot in de kern gekleurd, uv-bestendig en kleurvast. De Flexy is verkrijgbaar in de maten 300 x 428 cm, in de kleuren Batyline wit, coffee en zwart en Sunbrella in de kleur taupe. Hij wordt geleverd inclusief ‘voeten’ en beschermhoes.

Nieuw op meubelgebied is de samenwerking van Borek met topdesigner Eric Kuster. Met Metropolitan Luxury en Metropolitan Lounge geeft Kuster duidelijk zijn signatuur af en toont hij zijn gevoel voor glitter en glamour. De groot formaat Wing en Dining Chairs en Chaises Longues doen sterk denken aan vorstelijke tronen. Volle zachte kussens in neutrale tinten maken het geheel compleet. South Beach Teak heet de duurzame dining en lounge collectie. Inge Boksteijn: ‘Eric Kuster is internationaal bekend, dus ik verwacht hier erg veel van.’

Borek, Oisterwijk. Tel. (013) 528 88 66. www.borek.eu.

Reageer op dit artikel