artikel

Worteltaart met wortelsorbet

Horeca

Ingrediëntenworteltaart:60 g suiker 1 ei 0,8 dl zonnebloemolie 2 g bakpoeder2 g natrium carbonaat2 g kaneelpoeder1 g nootmuskaat1 g zout 60 g bloem 120 g geraspte wortel 50 g gehakte walnoten wortelsorbet:250 g winterwortel 2,5 dl sinaasappelsap 150 g suiker 1 kardemomzaadje gefrituurde worteljulienne:200 g worteljulienne 50 g gesmolten pure chocolade BereidingWorteltaart: suiker met ei […]

Worteltaart met wortelsorbet

Ingrediënten
worteltaart:
60 g suiker
1 ei
0,8 dl zonnebloemolie
2 g bakpoeder
2 g natrium carbonaat
2 g kaneelpoeder
1 g nootmuskaat
1 g zout
60 g bloem
120 g geraspte wortel
50 g gehakte walnoten

wortelsorbet:
250 g winterwortel
2,5 dl sinaasappelsap
150 g suiker
1 kardemomzaadje
gefrituurde worteljulienne:
200 g worteljulienne
50 g gesmolten pure chocolade

Bereiding
Worteltaart:
suiker met ei opkloppen en olie toevoegen. Bakpoeder, natrium carbonaat, kaneelpoeder, nootmuskaat, zout en bloem mengen. Dit geheel mengen met eimengsel. Wortel en walnoten toevoegen en mengen. Beslag in bakvorm verdelen en in 15 minuten afbakken op 175_C. Als de taart gaar is, af laten koelen en in punten snijden.

Wortelsorbet: winterwortel schillen en in blokjes snijden, daarna met sinaasappelsap, suiker en de opengemaakte kardemom in een pan doen en aan de kook brengen. Laten doorkoken tot de wortel gaar is, daarna met behulp van een staafmixer pureren. Wortelpuree door bolzeef wrijven, af laten koelen en in sorbetière tot mooie gladde sorbet draaien. Worteljulienne frituren op 150_C en uit de olie nemen als de wortel niet meer bruist. Laten uitlekken op keukenpapier.

Chocolade smelten en met een cornetje op vetvrij papier een figuurtje spuiten. Als de chocolade hard is met een paletmes figuurtje van papier steken. Worteltaartje op bord leggen, bol wortelsorbet erbij en garneren met gefrituurde wortel en chocolade.

Reageer op dit artikel