artikel

Wraptortilla’s gevuld met bleekselderij-krabsalade

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 3 stengels bleekselderij
 • zout
 • (versgemalen) peper
 • 1 rode paprika
 • 1 appel
 • 1 blikje krab of 100 gram krabsurimi(imitatiekrab)
 • 4 kleine wraptortillas
 • 4 blaadjes sla (krul- of ijsbergsla)
 • 4 eetlepels crème fraîche of zure room
 • 2 eetlepels fritessaus (25 of 35% vet)
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel dille
Wraptortilla’s gevuld met bleekselderij-krabsalade

Bereidingswijze:
Was de bleekselderij. Verdeel de stengels in stukken van circa 5 cm lengte. Snij de stukken bleekselderij vervolgens in repen. Kook de repen bleekselderij circa 1 minuut in ruim kokend water met zout. Giet de reepjes af in een vergiet en spoel ze goed af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Was de paprika, halveer deze, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij de paprika in repen van circa 5 cm lengte. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij de vrucht in reepjes. Laat de krab uitlekken of de surimi eventueel ontdooien. Verdeel de surimi in lange smalle repen.

Verwarm de wraptortillas zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg op elke tortilla een blad sla en verdeel de bleekselderij, paprika, appel en krab of surimi over de tortilla’s. Rol de tortilla’s op. Klop een dressing van de crème fraîche of zure room, de fritessaus, de honing en fijngeknipte dille.

Breng de dressing op smaak met zout en peper. Serveer de dressing bij de gevulde tortilla’s.

Reageer op dit artikel