artikel

Xpert Plaza: van talentenjacht tot zwart/wit debat

Horeca

Met het XpertPlaza bieden acht brancheorganisaties een dynamische ontmoetingsplek, waar kennis, innovatie, inspiratie en vakmanschap centraal staan.

Xpert Plaza: van talentenjacht tot zwart/wit debat

XpertPlaza is een vervolg op het Kennisterras van Horecava 2010. Het plein krijgt een meer aantrekkelijke, gastvrije uitstraling en herbergt ook het NK Horeca. In een setting van Amsterdamse gevels staan de deelnemers: bedrijfschap Horeca en Catering, Koninklijke Horeca Nederland, SVH, Kenwerk, Koksgilde & Gastvrijheidsgilde, FNV Horeca en Stichting Voorlichting Leerlingen i.s.m. Horecava. In de kiosken en op het centrale terras geven deelnemers informatie over innovaties, opleidingen, handige tools voor ondernemers en medewerkers, wedstrijden en nieuwe initiatieven.

Van zwart/wit tot social media

Iedere beursdag krijgt op XpertPlaza een thema mee: maandag ‘Samenwerking zwart & wit’, dinsdag ‘social media’, woensdag ‘groeien in de horeca’ en donderdag ‘leerlingen, leermeesters en leerbedrijven’. Het thema zal zowel in de kiosken als in het podiumprogramma een belangrijke rol spelen.

Op het centrale podium vindt minimaal driemaal per dag een evenement plaats, bedoeld om ondernemers, directies en medewerkers te inspireren. Prominenten, talenten en experts uit de horeca maken hier hun opwachting. Elke dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de vakwedstrijden van het NK Horeca. Naast het XpertPlaza staat ook het ontvangstplein van Koninklijke Horeca Nederland, dat voor het eerst het jaarlijkse congres en vele andere activiteiten op de Horecava laat plaats vinden.

Nationaal Kampioenschap Horeca

In de wedstrijdkeukens en op het podium van XpertPlaza vinden dagelijks diverse vakwedstrijden plaats. Ondernemers, gastheren/gastvrouwen en koks tonen hun passie en vakmanschap. Het Gastvrijheidsgilde houdt vier finales, met steeds drie kandidaten die zich in woord en beeld presenteren voor een vakjury. Op maandag de wedstrijd om de Gouden Gastvrijheidsaward, dinsdag Meest Gastvrije Kastelein, woensdag Meest Gastvrije Receptionist en donderdag Meest Gastvrije Gastheer/Gastvrouw.

Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het kookstrijdperk. Om maandag nemen acht finalisten het tegen elkaar op om de Gouden Koksmuts. Dinsdag staat het NK voor teams Leerling/Leermeester op het programma en woensdag het NK voor Jonge Koks (tot 25 jaar).

Stichting De Lekkerste Wedstrijden van de sector Fastservice van KHN tekent voor drie competities. Op woensdag Lekker Anders, voor mensen met een verstandelijke beperking, die werken in horeca of catering. Iedere deelnemer mag zijn eigen coach meebrengen. Op donderdag de finales van Lekkerste Broodje van Nederland Catering (27e editie) en Lekkerste Broodje van Nederland Horeca (28e editie).

» Download hier het podiumprogramma

Reageer op dit artikel