artikel

Yukon lemon prawns

Horeca

Canadezen zijn verzot op prawns (grote garnalen). En net als kreeft en krab pellen ze die bij voorkeur zelf. Het liefst bereiden ze hun prawns op de barbecue, maar gepocheerd zijn de Canadezen er ook niet vies van. De Inuit eten deze schaaldieren ook graag, maar dan rauw, met citroen en knoflook.Grote garnalen vormen de basis van het gerecht Yukon lemon prawns.

Yukon lemon prawns

Ingrediënten:•
50 ml boter•
1/2 teentje knoflook•
2 eetlepels gehakte ui•
7 prawns•
30 ml brandy•
100 ml droge witte wijn•
100 ml room•
1 lepels citroensap

Bereiding:
Smelt de boter. Voeg ui en knoflook toe en laat dit 2 à 3 minuten bakken. Giet er de brandy bij en voeg daarna de garnalen toe. Haal de garnalen er na één minuut weer uit. Voeg de witte wijn, de slagroom en het citroensap toe aan de boter met ui en knoflook. Laat de saus tot een derde inkoken. Leg de garnalen op de borden en giet de saus over het gerecht.

Reageer op dit artikel