artikel

Zalmfilet met groente

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 stukken zalmfilet van ca. 100 galternatief: kabeljauw, meerval, zeebaars 1 dunne prei 2 stengels bleekselderij 4 bosworteltjes 25 g boter 3 eetlepels olijfolie extra vierge sap van een halve citroen zout, versgemalen zwarte peper 1 teentje knoflook 2 eetlepels fijngehakte basilicum Bereidingswijze:Snijd de prei in dunne ringetjes en de bleekselderij […]

Zalmfilet met groente

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 stukken zalmfilet van ca. 100 galternatief: kabeljauw, meerval, zeebaars
 • 1 dunne prei
 • 2 stengels bleekselderij
 • 4 bosworteltjes
 • 25 g boter
 • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
 • sap van een halve citroen
 • zout, versgemalen zwarte peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:
Snijd de prei in dunne ringetjes en de bleekselderij en worteltjes in kleine plakjes. Verwarm de boter met de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Schep de groente erdoor en laat dit 5 minuten smoren. Strooi de basilicum erover. Leg de zalmfilets ertussen en sprenkel het citroensap erover. Strooi er zout en peper over en laat de zalm afgedekt in ca. 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 stukken zalmfilet van ca. 100 galternatief: kabeljauw, meerval, zeebaars
 • 1 dunne prei
 • 2 stengels bleekselderij
 • 4 bosworteltjes
 • 25 g boter
 • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
 • sap van een halve citroen
 • zout, versgemalen zwarte peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:
Snijd de prei in dunne ringetjes en de bleekselderij en worteltjes in kleine plakjes. Verwarm de boter met de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Schep de groente erdoor en laat dit 5 minuten smoren. Strooi de basilicum erover. Leg de zalmfilets ertussen en sprenkel het citroensap erover. Strooi er zout en peper over en laat de zalm afgedekt in ca. 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Reageer op dit artikel