artikel

Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
600 gram zeeduivelfilet
4 zongedroogde tomaten op olie
2 eieren
25 gram geraspte parmezaanse kaas
peper
3 eetlepels bloem
25 gram boter
2 dl witte wijn
2 dl koksroom
1 eetlepel kappertjes

Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

Bereidingswijze:
Snijd de tomaten in stukjes. Klop de eieren los met de parmezaanse kaas en de peper. Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis goed droog. Leg de filet tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel. Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.

Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken. Bind de saus eventueel met 1 eetlepel allesbinder. Schep de tomaten en kappertjes erdoor. Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen. Lekker met tagliatelle en broccoli.

Reageer op dit artikel