artikel

Zelfreinigende knoflookpers

Horeca

Knoflook persen kun je doen met een koksmes. Nadat je het velletje van het knoflookteentje hebt gehaald, plet je het teentje onder de platte kant van het lemmet door er met de handpalm stevig op te drukken. Veel koks zullen het zo nog doen, maar ook het knoflookpersje is in veel keukens te vinden.

Zelfreinigende knoflookpers

Het lijkt op een mini-pureeknijper. Je kunt er een gepeld of een ongepeld teentje knoflook mee uitpersen. Als je maar even licht perst krijg je alleen het knoflooksap en als je harder drukt, wordt de knoflook in dunne sliertjes door het zeefje geperst.Het vervelende van zo’n knoflookpersje is dat de gaatjes zo gauw verstopt raken. Vooral als je ongepelde knoflookteentjes gebruikt.

Met de zelfreinigende knoflookpers kun je dat probleem heel snel verhelpen. Op de onderkant van de pers zitten kleine puntjes die corresponderen met de gaatjes in het zeefje. Door na het persen de hefboom om te klappen, druk je de ongerechtigheden snel uit de gaatjes.

Het lijkt op een mini-pureeknijper. Je kunt er een gepeld of een ongepeld teentje knoflook mee uitpersen. Als je maar even licht perst krijg je alleen het knoflooksap en als je harder drukt, wordt de knoflook in dunne sliertjes door het zeefje geperst.Het vervelende van zo’n knoflookpersje is dat de gaatjes zo gauw verstopt raken. Vooral als je ongepelde knoflookteentjes gebruikt.

Met de zelfreinigende knoflookpers kun je dat probleem heel snel verhelpen. Op de onderkant van de pers zitten kleine puntjes die corresponderen met de gaatjes in het zeefje. Door na het persen de hefboom om te klappen, druk je de ongerechtigheden snel uit de gaatjes.

Reageer op dit artikel