artikel

Zo gebruikt u de Bostonshaker!

Horeca

Shaken uit de losse pols mag, maar doe het wel altijd met twee handen. Nu kan dat bij de Boston of American Shaker haast niet anders, maar hetzelfde geldt ook voor kleine shakers.Shaken met de Boston of American Shaker doe je met de shaker in vrijwel horizontale positie. Verticaal shaken, een soort van pompbeweging, is volstrekt uit den boze.

Zo gebruikt u de Bostonshaker!

Het shaken mag niet te lang, maar ook niet te kort duren. Het shaken van dranken met ijs dient lang genoeg te duren om de cocktail te maken tot wat hij zijn moet: een goed door elkaar geschud mengsel met de juiste temperatuur, dus voldoende gekoeld. Te kort shaken maakt van de verschillende dranken geen homogeen mengsel, terwijl te lang shaken de cocktail waterig maakt.

Plaats bij gebruik van de American Shaker het glazen gedeelte voor je op de bar. Vul het voor tweederde met ijsblokjes. Plaats het metalen deel op de glazen beker. Klem beide delen op elkaar en schud met hooguit 3 à 4 korte vinnige bewegingen de shaker heen en weer.

Tik met een korte beweging van je hand tegen de bovenkant van de metalen beker. De twee bekers komen nu los van elkaar, waarna je het glazen gedeelte uit de metalen beker neemt.

Bevestig de strainer op de metalen beker waar het ijs in zit, draai de beker om en schenk het smeltwater weg. Doe nu de ijsblokjes opnieuw in het glazen gedeelte, schenk de benodigde dranken in, klem de metalen beker erop en shake 10 à 15 seconden krachtig heen en weer.

Het uitschenken van de cocktails gebeurt eveneens vanuit de metalen beker, gecombineerd met de strainer. Bij het uitschenken van de cocktails is het uiterst belangrijk dat alle glazen worden gevuld met dezelfde hoeveelheid. Vul hiertoe alle glazen eerst voor de helft en verdeel de overgebleven drank gelijkmatig over de glazen.

Reageer op dit artikel