artikel

Zo maakt u Sweet and Sour

Horeca

De sour is een groep cocktails die momenteel erg populair zijn. De bekendste varianten zijn de Whisky Sour, Ameretto Sour, Pisco Sour en de Vodka Sour. Maak ze nu zelf in uw restaurant.

Zo maakt u Sweet and Sour

De sour bestaat uit een spirit, een sterke drank, en uit citroensap, suikersiroop en eiwit. Soms een paar druppels Angostura erbij en garneren met een schijfje sinaasappel en 2 maraschinokersen.

Citroensap ziet u vaak terug in de levensmiddelenindustrie. Bijna altijd ziet u op potjes jam of andere goederen waar fruit of iets dergelijks inzit E330. Dit is citroenzuur, of citric acid. Citroenzuur opent smaken van fruit en drank. Wanneer u dus cocktails maakt met bijvoorbeeld aardbeien en u voegt 10 ml citroensap toe, zal de smaak van de aardbeien veel beter tot zijn recht komen. Om het zure aspect van de citroen niet te laten overheersen voegt u suikersiroop toe. Het eiwit zorgt voor het een mooie schuimlaag na het shaken.

Werkwijze:

Pers 15 citroenen uit met een fruitpers. Zeef dit met een theezeef en voeg een gelijke hoeveelheid suikersiroop toe. Naar keuze kunt u eiwit toevoegen. N.B.Eiwit kan gevaarlijk zijn voor onder andere zwangere vrouwen. Voor de veiligheid kunt u het beste gepasteuriseerd eiwit kopen. Maar verse eieren zijn wel het lekkerst.

Wanneer u gasten een Amaretto Sour drinken, zullen zij dankzij de Sour een mooie amandel sensatie proeven. Dit omdat amaretto een amandellikeur is, en de citroensap dat accentueert. Probeer ook eens een Melon Sour, of een Passoa Sour, Cachaca Sour en een Rum Sour. Pas er wel voor op dat u alleen maar goede merken gebruikt. Bij een slecht merk doet het citroenzuur zijn werk, en eindigt u met een smerig drankje.

Reageer op dit artikel