artikel

Zoek samenwerking met een lokaal museum

Horeca

Tijdens het Nationaal Museumweekend op 13 en 14 april zijn ruim 500 musea gratis of met fikse kortingen te bezoeken. Profiteer hiervan door samenwerking te zoeken met een museum bij u in de buurt.

Zoek samenwerking met een lokaal museum

Zo is het motto ‘De kunst van het genieten’ voor dit weekend geleend van Bilderberg Hotels & Restaurants. Zij haken aan door een Museum weekendarrangement aan te bieden.

Pas uw menu voor deze gelegenheid aan op het onderwerp van een museum in uw dorp of stad. Regel met de plaatselijke VVV bijvoorbeeld een aanbieding voor een museum-diner arrangement. Serveer ambachtelijke gerechten als er een oudheidkundig museum in uw stad of dorp is. Laat het museum kortingsbonnen uitdelen voor een lunch of koffie met gebak of maak extra reclame wanneer uw horecaonderneming aan een museumfietsroute ligt.

De meeste musea tonen stukken die normaal niet te zien zijn. Zo zijn er in Het Nederlands Politie Museum in Apeldoorn voor één keer bijzondere uniformen te zien. Het topstuk van het Marinemuseum Den Helder is een 19de-eeuws oorlogsschip.In het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek is een proeverij van voedsel uit de bevrijdingstijd zoals zoethout tot Zweeds wittebrood.

Voor meer informatie over het Nationaal Museumweekend en de deelnemende musea: www.museumweekend.nl of tel. (0900) 404 09 10 (35 euroct/gesprek).

Reageer op dit artikel